No activation email on new users

Adding a first (new) user / portal activity notifications / email / chat
Post Reply
maurodouglas
Posts: 3
Joined: Mon Nov 30, 2020 1:14 pm

No activation email on new users

Post by maurodouglas » Mon Nov 30, 2020 1:38 pm

Hello, I just installed the docker version of the workplace and configured the mail server to my domain (mail.ugestor.com.br);
And I changed the SMTP to use the server and I received the test email, but when I created a new user ( teste@ugestor.com.br ) the confirmation email didn't arrive, so I created another one (teste2) and used my personal Outlook email and the confirmation email arrived successfully;

I checked the vmail folder of mailserver and has some messages on it;

When I Try to send an email I got an error "No Route to Host";

Can anyone help me ?
Last edited by maurodouglas on Fri Dec 04, 2020 3:01 pm, edited 2 times in total.

maurodouglas
Posts: 3
Joined: Mon Nov 30, 2020 1:14 pm

Re: No activation email on new users

Post by maurodouglas » Mon Nov 30, 2020 7:03 pm

on the docker container i searched for the vmail folder and find this messages on it
Attachments
vmail1.png
vmail1.png (138.48 KiB) Viewed 328 times

Alexandre
Posts: 183
Joined: Thu Dec 12, 2019 11:08 am

Re: No activation email on new users

Post by Alexandre » Fri Dec 04, 2020 1:53 pm

Hello maurodouglas
Please specify the scenario of the situation. You have created the user teste@ugestor.com.br. Where @ugestor.com.br is your domain name.
But have you created a mailbox for this user after that? When a user is created on the portal he does not have an account in Mail module yet.

maurodouglas
Posts: 3
Joined: Mon Nov 30, 2020 1:14 pm

Re: No activation email on new users

Post by maurodouglas » Fri Dec 04, 2020 3:02 pm

I recreated the server and now it's working thanks for the help;

Post Reply