Community server problem

Issues during installation and related to database
Post Reply
rux
Posts: 5
Joined: Fri Jul 05, 2019 4:03 pm

Community server problem

Post by rux » Wed May 06, 2020 8:11 am

Hi guys!

I love Onlyoffice, but im having some problems with Community server that i use via Traefik reverse proxy and docker-compose.yml file.

Doc server is working perfectly, but when i go to Community server it just spins there with msg "Waiting....please wait" and i left it about 4-5 hours no luck.

So, i don't want to use mail server, and docserver is up and running with another container.

This is my docker-compose.yml for Community server

version: '3'
services:
onlyoffice-mysql-server:
container_name: onlyoffice-mysql-server
image: mysql:5.7.21
environment:
- MYSQL_ROOT_PASSWORD=my-secret-pw
ports:
- "43306:3306"
networks:
- web
stdin_open: true
tty: true
restart: always
volumes:
- ./config/mysql/conf.d:/etc/mysql/conf.d
- ./config/mysql/docker-entrypoint-initdb.d:/docker-entrypoint-initdb.d
- ./mysql_data:/var/lib/mysql

onlyoffice-community-server:
container_name: onlyoffice-community-server
image: onlyoffice/communityserver:latest
depends_on:
- onlyoffice-mysql-server
- onlyoffice-document-server
environment:
- ONLYOFFICE_CORE_MACHINEKEY=core_secret
- DOCUMENT_SERVER_PORT_80_TCP_ADDR=onlyoffice-document-server
- MYSQL_SERVER_ROOT_PASSWORD=my-secret-pw
- MYSQL_SERVER_DB_NAME=onlyoffice
- MYSQL_SERVER_HOST=onlyoffice-mysql-server
- MYSQL_SERVER_USER=onlyoffice_user
- MYSQL_SERVER_PASS=onlyoffice_pass
networks:
- web
expose:
- '80'
- '443'
stdin_open: true
tty: true
restart: always
volumes:
- community_data:/var/www/onlyoffice/Data
- community_log:/var/log/onlyoffice
- document_data:/var/www/onlyoffice/DocumentServerData
labels:
- "traefik.backend=commser"
- "traefik.docker.network=web"
- "traefik.frontend.rule=Host:office.crypto.ba"
- "traefik.enable=true"
- "traefik.port=80"

onlyoffice-document-server:
container_name: onlyoffice-document-server
image: onlyoffice/documentserver:latest
stdin_open: true
tty: true
restart: always
networks:
- web
expose:
- '80'
- '443'
volumes:
- document_data:/var/www/onlyoffice/Data
- document_log:/var/log/onlyoffice
- ./document_fonts:/usr/share/fonts/truetype/custom
- document_forgotten:/var/lib/onlyoffice/documentserver/App_Data/cache/files/forgotten
labels:
- "traefik.backend=docser"
- "traefik.docker.network=web"
- "traefik.frontend.rule=Host:docser.crypto.ba"
- "traefik.enable=true"
- "traefik.port=80"

networks:
web:
external: true

volumes:
document_data:
document_log:
document_forgotten:
community_data:
community_log:
mysql_data:

I get this error in console
[Note] Access denied for user 'onlyoffice_user'@'onlyoffice-community-server.web' (using password: YES)

Notice, i already have active MYSQL container on port 3306 that im using for some other services, thats why i put
ports:
- "43306:3306"
on mysql part

Any clue what to do? :)

rux
Posts: 5
Joined: Fri Jul 05, 2019 4:03 pm

Re: Community server problem

Post by rux » Wed May 06, 2020 10:13 am

After i tried so many times, i changed MYSQL part into this

version: '3'
services:
db:
image: mysql:5.7
restart: always
environment:
MYSQL_DATABASE: 'onlyoffice'
# So you don't have to use root, but you can if you like
MYSQL_USER: 'onlyoffice_user'
# You can use whatever password you like
MYSQL_PASSWORD: 'onlyoffice_pass'
# Password for root access
MYSQL_ROOT_PASSWORD: 'my-secret-pw'
ports:
# <Port exposed> : < MySQL Port running inside container>
- '3306:3306'
expose:
# Opens port 3306 on the container
- '4306:3306'
# Where our data will be persisted
volumes:
- ./my-db:/var/lib/mysql
networks:
- web


Now i dont have that error
[Note] Access denied for user 'onlyoffice_user'@'onlyoffice-community-server.web' (using password: YES)

But now i have new one
[Note] Aborted connection 24 to db: 'onlyoffice' user: 'onlyoffice_user' host: '172.18.0.13' (Got an error reading communication packets)

What should i do now ? This is killing me :(

Post Reply