Try the fastest and simplest way to install ONLYOFFICE

owncloud/onlyoffice not fully working

Issues during installation, usage and configuring

owncloud/onlyoffice not fully working

Postby blakeyman » Sun Jan 28, 2018 12:57 pm

So I have fully functioning ownCloud server running on an Amazon EC2 instance over HTTPS
version 10.0.4.4
versionstring 10.0.4
edition Community
productname ownCloud
hostname ip-172-31-18-86


This is connecting to my Onlyoffice server using the following app

ONLYOFFICE
1.1.6
by Ascensio Syst

Today I've installed OnlyOffice on an Amazon Lightsail instance over HTTPS (as per documentation - self-signed certs, nginx etc etc)
https://34.241.247.221/welcome/

(Both are in EU Ireland)

Only after reading through several of your forums could I get "owncloud" to recognise Onlyoffice by adding this to the Owncloud config.php file
Code: Select all
'onlyoffice' =>
  array (
    'verify_peer_off' => TRUE,
  ),


However....

a) it appears not to "save" amendments back to original document in Owncloud (but if you "re-open" onlyoffice from owncloud it shows the changes, so they are saved on openoffice server)
Screen Shot 2018-01-28 at 12.11.08.png
Screen Shot 2018-01-28 at 12.11.08.png (146.08 KiB) Viewed 847 times


b) it works on FIREFOX (v.58, OSX 10.11.6) but not on Chrome (v63.0.3239.132, OSX 10.11.6) or Safari (Version 11.0.3, OSX 10.11.6)
Screen Shot 2018-01-28 at 12.49.12.png
Screen Shot 2018-01-28 at 12.49.12.png (21.27 KiB) Viewed 847 times


Any help or advice GREATLY appreciated!!!!
:D
blakeyman
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 27, 2018 5:03 pm

UPDATE TO owncloud/onlyoffice not fully working

Postby blakeyman » Mon Jan 29, 2018 6:55 am

From Owncloud apache access log file
The first instance is when I open a file and Onlyoffice gets loaded - code 200
Second is when I close the document - code 400

As per Apache
400 Bad Request
ErrorDocument Bad Request | Sample 400 Bad Request
The request contains bad syntax or cannot be fulfilled.


n.b.that's the local/internal IP address of the onlyoffice machine and is also included on known_hosts list in owncloud config.php file

Code: Select all
172.26.5.178 - - [29/Jan/2018:06:46:17 +0000] "POST /index.php/apps/onlyoffice/track?doc=SHoweUZWRFJza2NOeEROOFlhWUROYzBjOSt0MUZBNFM3TWJWY2tGNlB5dz0/eyJmaWxlSWQiOjIzMzU4LCJ1c2VySWQiOiJibGFrZXltYW4iLCJhY3Rpb24iOiJ0cmFjayJ9 HTTP/1.1" 200 1196 "-" "-"
172.26.5.178 - - [29/Jan/2018:06:46:56 +0000] "POST /index.php/apps/onlyoffice/track?doc=SHoweUZWRFJza2NOeEROOFlhWUROYzBjOSt0MUZBNFM3TWJWY2tGNlB5dz0/eyJmaWxlSWQiOjIzMzU4LCJ1c2VySWQiOiJibGFrZXltYW4iLCJhY3Rpb24iOiJ0cmFjayJ9 HTTP/1.1" 400 4252 "-" "-"


?
blakeyman
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 27, 2018 5:03 pm

Re: owncloud/onlyoffice not fully working

Postby zkhaial » Thu Feb 22, 2018 1:21 pm

Hello All,

I have the same exact problem. And I have been going in circles try to figure out what is what went wrong.

if true these document are saved in the document server where would they be?


Please help.


Thanks,

Zayd
zkhaial
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:26 am


Return to ownCloud/Nextcloud ONLYOFFICE integration app

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest